Vesti
aktuelno
  • Na ovoj stranici ćemo povremeno objavljivati izbor iz naših dnevnih aktivnosti. Trudićemo se da sve što činimo bude 100% transparentno i da našim sugrađanima približimo novine u zaštiti sredine u kojoj zajedno živimo.


  • Svakako za one koji žele mogu da nas prate i preko društvenih mreža. Budimo u kontaktu za lepši moj grad Novi Pazar.


  • Svakako za one koji žele mogu da nas prate i preko društvenih mreža. Budimo u kontaktu za lepši moj grad Novi Pazar.

100% ČIST GRAD ZA ZDRAVIJU BUDUĆNOST

Đaci u poseti reciklažnom centru

Koliko je reciklaža važna danas su se na licu mesta uverili đaci OŠ Vuk Karadžić prilikom posete našeg reciklažnog centra.
Mališani su danas obišli pogon reciklažnog centra i upoznali se sa načinom daljeg postupanja sa reciklabilnim otpadom a naši prijatelji iz kompanije
Ecostar Pak su im kao znak pažnje poklonili lopte za košarku, odbojku i fudbal.

Postavljene nove oglasne table u Novom Pazaru

Na više lokacija u gradu JKP ”Gradska čistoća” postavilo je nove oglasne table. Novopazarci ih u najvećoj meri koriste za plakate i umrlice, ali i za druge vidove oglašavanja.

Prema rečima predstavnika Gradske čistoće pored brojnih aktivnosti koje to preduzeće svakodnevno realizuje ovih dana radilo se na zameni dotrajalih i postabljanju novih tabli za plakate, umrlice i oglase. Uprkos sve češće prisutnom oglašavanju posredstvom interneta i društvenih mreža, Edin Kolašinac iz JKP Cistoca ističe da su oglasne table i dalje najmerodavnije sredstvo i najčešće mesto gde se građani informišu.

video prilog

Ukrasno cveće

Grad Novi Pazar obezbedio je 40.000 sadnica više vrsta ukrasnog cveća. Sadnja cveća se vrši uz nadzor naših stručnih službi zelenila a sve u cilju kako bi našim građanima i svim onima koji su u poseti našem gradu napravili što bolji ugođaj.

Odnošenje kabastog otpada i čišćenje grada

U toku je prolećno uređenje grada sa svim raspoloživim ekipama. Čiste se i peru ulice, kosi se trava i sadi cveće. Za čistiji i zdraviji grad Novi Pazar svakodnevno velike količine kabastog otpada prikupljamo iz celog grada i odlažemo na adekvatno opremljene deponije. 

Spisak reona po kojima se odnosti kabasti otpad - link

Nova deponija za nekoliko godina


Direktor novopazarske "Čistoće" Armin Mehović izrazio je očekivanje da će za nekoliko meseci biti gotov projekat regionalne deponije za Novi Pazar, Rašku i Tutin, kao prvi korak ka izgradnji objekta i trajnom rešenju za te opštine.

On je u emisiji Zeleni minuti (radio 100 plus) pojasnio da će deponija biti građena na teritoriji Raške, za šta je već obezbeđeno 20 hektara potrebnog prostora.
"Projektom su obuhvaćeni i sektori za reciklažu i kompostiranje otpada, a paralelno sa tim radimo i na zatvaranju postojeće deponije Golo brdo. Lokalna samouprava je već raspisala tender za to", rekao je Mehović.

"Svakodnevno radimo na saniranju deponije Golo brdo kako bi se izbegli požari, a prošle godine je asfaltiran i deo pristupnog puta”, podsetio je Mehović.

Projekat zatvaranja, 23 kilometra udaljene, deponije Golo brdo postoji već desetak godina, ali se od toga nije daleko odmaklo.

Za izradu projekta nove regionalne deponije Ministarstvo zaštite životne sredine izdvojilo je 20 miliona dinara, a ceo proces realizovaće se u partnerstvu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

Autor: Elzana Đulović / Radio 100 Plus

Potpisan ugovor za realizaciju Zelene regulative Novog Pazara

20/04/2022 #ekologija #novipazar #ozelenjavanje

Ministarka zaštite životne sredine u Vladi Srbije, Irena Vujović i gradonačelnik Nihat Biševac potpisali su u Novom Pazaru, na 561. rođendan grada, ugovor o dodeli sredstava za realizaciju projekta pošumljavanja. Projekat JP „Gradska čistoća“, na osnovu koga je potpisan ugovor, ima simboličan naziv „Zelena regulativa Novog Pazara“.

„Projekat ozelenjavanja gradskih površina u Novom Pazaru je projekat vredan preko 7 milona dinara. Biće zasađeno 1200 stabala što je gotovo trećina postojeće zelene površine u samom centru grada. Činimo sve kako bi unapredili kvalitet vazduha i na tom putu ovo je samo jedan u nizu projekata koje realizujemo sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac. Gradonačenik je podsetio da je u toku izrada projekta za regionalnu deponiju, čija je izgradnja izuzetno značajna za Novi Pazar.

„Ministarstvo je samo za projektovanje regionalne deponije za Novi Pazar, Tutin i Rašku izdvojilo 20 miliona dinara. Završena je javna nabavka za projektovanje, za sanaciju postojeće deponije Golo brdo. U toku su sada i biće u narednom periodu pokrenuti mnogi projekti o kojima nije bilo ni razmišljanja do dolaska Irene Vujović na čelo ministarstva“, rekao je gradonačelnik Biševac.

Strateško rešavanje ekoloških pitanja u gradu ima, unazad nekoliko godina, svoj kontinuitet. Sem projekta pošumljavanja okoline, projekta zamene individualnih ložišta kojim je obuhvaćeno preko 80 domaćinstava, zamene kotlare u dvorani Pendik, obezbeđena je zamena kotlara na ugalj u osnovnim školama „Vuk Karadžić“, i „Mur“ , a realizovana je izgradnja dva sportsko rekreativna centra u naseljima Postenje i Iskra.

Ministarka Irena Vujović ističe da odgovoran odnos i posvećenost kako gradonačelnika Nihata Biševca lično, tako i lokalne samouprave u celini, imaju presudan značaj u rezultatima i činjenici da se projekti realizuju na najbolji način.

„Puno smo uradili ali nas u ovoj godini čeka još mnogo zelenih projekata. Pošumićemo gradsko jezgro sa oko 1200 stabala, za početak. Naravno da smo svesni problema, zajedno se trudimo da rešimo probleme, od kojih je jedan kvalitet vazduha. Kada o vazduhu govorimo, ne zaboravljamo kvalitet vode i zemljišta, a ono što narušava kvalitet života građana, ne samo u Novom Pazaru jesu deponije. Zato nam je važna, u što kraćem roku izgradnja regionalne deponije. Taj projekat realizujemo u partnerstvu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj. Regionalni centar čije se projektovanje finansira sredstvima ministarstva biće završen do juna ove godine. Paralelno traje revizija projekta deponije Golo brdo, čije zatvaranje teče od momenta početka izgradnje regionalnog centra“, poručila je ministarka Irena Vujović, izražavajući uverenje da će nakon niza projekata kvalitet života građana Novog Pazara biti znatno bolji. Grad Novi Pazar i Ministarstvo životne sredine realizovaće i u narednom periodu niz izuzetno značajnih projekata. Zbog svega što je za građane do sada urađeno ali i zbog projekata čija realizacija tek sledi, ministarka Irena Vujović ovogodišnja je dobitnica Povelje grada za izuzetan doprinos razvoju Novog Pazara. Priznanje joj je uručeno na Svečanoj akademiji, upriličenoj povodom obeležavanja jubileja.

Još jedna odlična vest za naše gradjane!

Na konkursu Ministarstva trgovine, telekomunikacija i turizma danas su odobrena sredstva za projekat "Pejzažno uredjenje gradskog parka" u iznosu od 20 miliona dinara. Ovim projektom biće obuhvaćeno postavljanje tepih trave i automatskog zalivnog sistema na 13.150m² površine, ceo mobilijar, 56 novih klupa, korpe, ali i veliki broj novih stabala za dodatno ozelenjavanje parka i još puno toga.

Takodje, pored ovog projekta dobili smo sredstva i za kompletnu restauraciju poslednjeg bedema "Bezistana" u iznosu od 15 miliona dinara.
Radovi će početi u najkraćem mogućem roku.

Ovim putem se srdačno zahvaljujemo ministarki Ireni Vujević, još jednom je pokazala da je veliki prijatelj Novom Pazaru.

Poseta firmi Kappa Star

Posetili smo lidera u regionu na polju reciklaže firmu Kappa Star i fabriku kartona Umka koja je u njihovom vlasništvu. Na sastanku sa direktorom Markom Jankovićem i direktorom nabavke i logistike Slobodanom Ljusićem potpisan je ugovor o donaciji preduzeću JKP Gradska Čistoća vredan *120.000€* za nabavku kamiona i viljuškara za potrebe reciklaže.

Takodje, bilo je razgovora i o primarnoj reciklaži ali i rezultatima našeg preduzeća u zadnjih godinu dana koji nas za naš broj stanovnika svrstavaju u sam vrh u Srbiji. Naš cilj je da edukacijom i logistikom podignemo tu lestvicu reciklaže u Novom Pazaru na još veći nivo.

"Čista Srbija" - Novi Pazar deo najvećeg ekološkog projeka u istoriji zemlje


Novi Pazar jedna je od lokalnih samouprava u koju će, u naredne četiri godine, biti realizovan posao vredan četiri milijarde evra sa ciljem poboljšanja ekološke slike države. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, član Gradskog veća Hanefija Brničanin i direktor JP "Gradska čistoća" Armin Mehović prisustvuju dvodnevnom skupu posvećenom projektu "Čista Srbija".

Reč je o najvećem ekološkom projektu u istoriji zemlje i prusustvuju mu predstavnici više od 30 lokalnih samouprava iz cele Srbije.

U organizaciji Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Istraživačkoj stanici Petnica danas je počeo dvodnevni skup "Petnica 2022", posvećen pre svega projektu "Čista Srbija".

Izgradnja 7.000 kilometara kanalizacione infrastrukture i više od 250 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, između ostalog, plan je za naredne četiri godine. Milionska sredstva biće uložena najavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Projekat izgradnje komunalne infrastrukture i infrastrukture za odlaganje komunalnog čvrstog otpada ‘’Čista Srbija”, za čije je sprovođenje nadležno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koncipiran je na osnovu potrebe za povećanom ekološkom zaštitom voda i zemlje.

Reč je o projektu koji je u interesu svih građana. Podsetimo, u Novom Pazaru aktuelno je više ekoloških i projekata koji za cilj imaju zaštitu životne sredine, pa je tako u izradi projekat nove deponije za grad Novi Pzara i opštine Tutin i Raške, kao i za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda.


SA MLADIMA ZA ČISTIJI VAZDUH

Povodom bitnih datuma u svetskom ekološkom kalendaru novembra meseca, u saradnji sa forumom mladih naše ekipe zelenila zasadili su 38 platana kod Državnog univerziteta u Novom Pazaru.

Ovom akcijom dali smo doprinos čistijem vazduhu u Novom Pazaru.

Novi drvored krasit će ulicu Vuka Karadžića, kojom zbog nekoliko škola u okruženju svakodnevno prolazi veliki broj mladih.

Akcije ozelenjavanja Novog Pazara biće nastavljene i u narednom periodu.


POSTAVLJANJE POSUDA ZA SELEKCIJU OTPADA 

Ovih dana u gradu je postavljeno 10 specijalnih posuda za selekciju otpada.
U njih se može odlagati mešoviti otpad, papir i pet ambalaža. Na gornjem delu nalazi se posuda za odlaganje opušaka od cigara.

Molimo građane da čuvaju okolinu jer samo zajedno možemo imati lepši i čistiji grad. 


Sređivanje puta do novog vrtića "ČAROLIJA"
na Šestovu

Na poziv rukovodstva predškolske ustanove "Mladost" pristupili smo sređivanju puta do novog vrtića "Čarolija" na Šestovu.

Naše ekipe su uz pomoć mehanizacije kosili travu, skidali naraslo žbunje, usisavali opalo lišće i oprali pristupni put do vrtića.

Ovaj novosagrađeni objekat počinje uskoro sa radom tako da mališanima koji budu krenuli u Čaroliju želimo pune sreće, radosti i igre.


Donacija plastičnih kontejnera


JKP Gradska Čistoća Novi Pazar preuzelo je donaciju Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije u vidu novih plastičnih kontejnera.

Odmah po prijemu, smo krenuli u postavljanje istih u prigradskim naseljima.
Za čistiji grad 24/7 u toku cele godine.


Sređivanje korita Jošanice


U saradnji sa odeljenjem za vanredne situacije Gradske uprave Novi Pazar dugi niz godina sprovodimo akciju čišćenja rečnih korita u Novom Pazaru.

Ovih dana naše ekipe zelenila angažovane su na čišćenju korita reke Trnavice, sklanjaju mulj, rastinje i otpad kako bi korita bila spremna za jesenje padavine a sve u cilju sprečavanja poplava. 


Dezinfekcija kontejnera za smeće


Ekipe našeg preduzeća su na terenu i intenzivno rade na pranju i dezinfekciji kontejnera i kontejnerskih mesta na teritoriji celog grada i prigradskih naselja.


EDUKACIJA NAŠIH NAJMLAĐIH O
RECIKLAŽI I EKOLOGIJI

Ciklusom predavanja koji je trajao 2 meseca obišli smo sve dečije vrtiće PU Mladost u Novom Pazaru i na poseban i slikovit način našim najmlađima približili značaj i način recikliranja otpada kao i zaštite životne sredine.

Veoma je važno da kod dece bude razvijena svest o reciklaži, o ekologiji, o zaštiti prirode, jer su oni nosioci razvoja i zaštite životne sredine u budućnosti.

Zahvaljujemo se menadžmentu i vaspitačicama vrtića Mladost iz Novog Pazara na saradnji kao i sve pohvale na njihov veliki trud i rad sa decom na polju edukacije o zaštite životne sredine, o reciklaži i ekologiji.

Biće bolja usluga, do jeseni 270 novih kontejnera

Novi Pazar će u relativno kratkom roku dobiti ukupno 270 novih kontejnera, od kojih je deo namenjen i za pojedina seoska područja, koja do sada nisu bila pokrivena kontejnerskim odnošenjem smeća, saznaje radio Sto plus.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća “Gradska čistoća” Armin Mehović veruje da će njihova kompletna usluga biti povećana i na boljem nivou nego što je do sada bila. "Za svaku promenu i poboljšanje treba malo vremena i strpljenja, ali vas uveravam da će biti bolje, jer 270 novih kontejnera nije mala brojka. To je dovoljno da zamenimo dotrajale, pojačamo neke lokacije i otvorimo nove na seoskom području, te da mnogim ljudima rešimo problem odnošenja smeća kolima do najbližeg kontejnera", rekao je Mehović našem radiju.

On do jeseni očekuje pristizanje donacije Ministarstva zaštite životne sredine od 120 kontejnera i mašine čistilice, koju su dobili putem konkursa. Ranije im je grad Novi Pazar putem javne nabavke obezbedio 150 kontejnera, 30 betonskih kanti, 50 stubnih kanti i 60 zelenih boksova.

Mehović ističe da su neka od prigradskih naselja koja će dobiti kontejnere Bajevica, Lukare, Jošanica i Jukovača. "Tamo se trenutno uopšte ne odnosi smeće, a slična situacija je i na putnim pravcima ka Belim Vodama, Deževi i Šaronjama. Trenutno imamo problem nedovoljnog broja kamiona za odnošenje smeća, ali smo u pregovorima za dobijanje još jedne donacije, pa verujem da ćemo i ovaj problem skorije rešiti", rekao je Mehović.

On je pojasnio da je prošle nedelje nastao problem neodnošenja smeća sa nekih lokacija u gradu jer su četiri, od 10 kamiona smećara bila u kvaru.
"To možemo da prepišemo maleru, ali jednostavno se dese kvarovi. Tokom i nakon bajramskih praznika radili smo samo sa šest kamiona, tako da nisu sve ulice mogle da budu opslužene, a dešavalo se i da od parkiranih vozila ili drva za ogrev na ulici, naš kamion nije mogao da prođe", rekao je Mehović.

izvor: radio 100 plus


Određeno mesto za otpad od klanja kurbana


Radnici JKP “Gradska čistoća” iskopali su rovove za uredno odlaganje otpada koji nastaje prilikom klanja Kurbana, kože, kostiju. Rovovi će biti na odabranoj lokaciji kod Reciklažnog centra u naselju Blaževo.

Kako bi na pravilan način bio odlagan otpad koji nastaje od klanja kurbana iz JKP “Gradska čistoća” apeluju na građane da isti odlažu u naselje Blaževo iza reciklažnog centra, gde su danas iskopani rovovi.


Nova presa i vaga


Nova oprema za reciklažni centar kao donacija firme Ekostar Pak

- Nova presa sa potiskom od 35 tona
- Automatska vaga
- 160 komada kancelarijskih kutija za odlaganje otpadnog belog papira

Ukupna vrednost donirane opreme od početka godine je oko 40.000 eura


Edukativna radionica u PU Mladost


Javno komunalno preduzeće Gradska čistoća organizovalo je edukativnu radionicu u vrtiću PU Mladost kako bi najmlađima objasnili zbog čega je bitna zaštita životne sredine, kako se odnositi prema njoj i šta mogu da učine u svom uzrastu kako bi grad u kome živeo bio čist. 


Mehović: Novo muslimsnsko groblje biće uredjeno po uzoru na sarajevsko Vlakovo


Armin Mehović, direktor JKP Čistoća, gostujući u Vijestima RTV Novi Pazar, govori o planu za uredjenje novopazarskog muslimanskog groblja.

Biće uradjeno po idejnom rješenju sarajevskog groblja Vlakovo.

Osim toga bilo je govora i o gradskoj deponiji Golo brdo.


Gradska čistoća pokrenula akciju čišćenja
oko spomenika


U okviru prolećnog spremanja Novog Pazara JKP „Gradska čistoća“ radi na uređenju prostora oko kulturnih spomenika. Juče su očistili korov kod hamama, a danas su radili i oko Petrove crkve.

Radnici Gradske čistoće realizuju i brojne aktivnosti. Oni svakodnevno vode računa da naš grad grad bude sređen, pa pored redovnih aktivnosti, čiste rečna korita, a u susret Kurban bajramu rade i na uređenju prostora kod Velikog groblja i Gazilara.


Sređivanje Hamama


Inače, Isabegov hamam je primer tzv. dvojnog gradskog hamama. U zgradi su se nalazile muške i ženske prostorije, potpuno identične, odvojene po uzdužnoj simetrali osnove i pregrađene kamenim zidom. Na zgradi se nalazi jedanaest kupola različitih veličina i sa šestougaonim otvorima. Svaka prostorija prekrivena je kupolom. Na severnoj strani hamama nalazio se prostrani šadrvan koji je bio jedna vrsta čekaonice i svlačionice, dok se na južnoj strani nalazila tzv. hazna - prostorija za grejanje vode. Postojale su i tri prostorije za kupanje sa mermernim česmama i jedna prostorija za odmor od kupanja.

Čuvajmo naše!


Počeli radovi na asfaltiranju puta prema deponiji Golo brdo


Počela je izgradnja puta prema Deponiji golo brdo u dužini od dva kilometra. Sredstva u iznosu od 53 miliona dinara su obezbeđena uz pomoć JP "Putevi Srbije". Realizacija ovog vrednog projekta dogovor je, koji je postignut pre mesec dana pilikom sastanka ministarke za zaštitu životne sredine Irene Vujović, sa predstavnicima grada Novog Pazara. Značaj puta prema deponiji Golo brdo je višestruk, jer povezuje nekoliko sela, a ovuda više puta dnevno kamionima prolaze i radnici JKP “Gradska čistoća”.

"Put je bio nepristupačan i teško su kamioni prolazili i to nekoliko puta dnevno kako bi otpad bio deponovan. Zbog lošeg puta bili su veliki i brojni kvarovi. Asfaltiranjem puta dobićemo sređen put. Ovo je početak sređivanje gradske deponije Golo brdo”, rekao je direktor JKP "Gradska čistoća" Armin Mehović.

"Put će biti sređen u dužini od 2 kilometra do deponije. Grad Novi Pazar je prošle izdvojio sredstva za asfaltiranje jednog kilometra, a ovo je veći projekat koji će koštati 53 miliona dinara, a finansiraće ga JP "Putevi Srbije". 

U toku je izrada projektno – tehničke dokumentacije za Regionalnu deponiju, a u planu je da postojeća bude sanirana u narednom periodu.


Sređivanje jošaničke obale


Ogromna deponija zemlje, šuta i smeća duže vreme smetala je meštanima i prolaznicima Jošaničke obale u Novom Pazaru.

Na predlog meštana, rukovodstvo JKP Gradska Čistoća je odmah reagovalo i deponija je očišćena uz veliko angažovanje naših kolega.

Uz korišćenje teške mehanizacije deo obale je kompletno očišćen.


05-2021. Gradsku deponiju Golo Brdo posetila je Ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović sa svojim saradnicima.

Za naš grad ova poseta je od istorijskog značaja jer je ovo početak rešavanja velikog problema našeg regiona. Prilikom posete dogovorena je saradnja sa Ministarstvom zaštite životne sredine koja će rezultirati izradom projekata potrebnih za postepeno, u fazama, saniranje i gašenje gradske deponije Golo Brdo, ali i projekata za izgradnju nove, sanitarne regionalne deponije za Novi Pazar, Rašku i Tutin, na čemu će se raditi u narednom periodu.

Takodje, posetili smo i akciju pošumljavanja 40.000 crnih borova, ali i sportsku halu Pendik koja će dobiti potpuno novi, ekološki kotao za zagrevanje, u cilju sprečavanja daljeg zagadjenja vazduha u Novom Pazaru.

Tokom posete dogovoreni su još mnogi manji projekti na čijem ćemo sprovodjenju raditi u narednim mesecima.


HASENE nastavlja da pomaže


I organizacija HASENE pomaže tokom meseca ramazana. Oni su za radnike Gradske čistoće obezbedili 140 poklon paketa u znak zahvalnosti za njihovu svakodnevnu požrtvovanost posebno tokom pandemije korona virusa.

Od početka pandemije, pa i danas, radnici Gradske čistoće održavaju higijenu u gradu i u krugu svih zdravstvenih institucija, koja je jedna od bitnijih mera u borbi protiv korona virusa. Organizacija Hasene već drugi put prigodnim poklon paketima zahvaljuje radnicima našeg preduzeća što naš grad održavaju čistim.

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Armin Mehović zahvalio je predstavnima organizacije Hasene što su se i na ovaj način setili radnika Gradske čistoće.


Za Novi Pazar 50 novih kontejnera za reciklažu

Predstavnici kompanija Eko star i Kappa star recycling, koji se bave reciklažom otpada danas su boravili u Novom Pazaru. Oni su sa JKP „Gradska čistoća“ potpisali ugovor o saradnji i tom prilikom donirali 50 novih kontejnera namenjenih za odvajanje otpada za reciklažu.

Novi Pazar dobio je 50 novih kontejnera za reciklažu u okviru programa “Primarne separacije i selekcije otpada ”, koji realizuju kompanije Eko star recycling i Kappa star širom zemlje. Ovakva saradnja je prvi put uspostavljena sa novopazarskom Gradskom čistoćom.

Novi kontejneri će biti postavljeni u gradu u krugu vrtića I škola. U plavim kontejnerima se odlaže papir I karton, a u crvenim staklo, plastika I limenke. JKP” Gradska čistoća” će u narednom periodu raditi na podizanju svesti stanovništva o reciklaži, ali I očuvanju životne sredine.

NOVE UNIFORME

Velika zahvala našoj braći iz HO "DIJASPORA ZA RODNI KRAJ" FRANKFURT

Naša braća koja su učestvovala u donaciji: Safet Ikić, Ismet Ugljanin, Dževad Škrijelj, Dino Beganović, Eko Ćatović, Latif Murić, Damir Ljajić, Enes Arapović, Arafat Izberović, Asad Izberović, Almir Zukorlić, Senad Kuč, Amer Grišević, Šeka Rizvanović, Asmir Vučelj, Elvir Papić.


"PRLJAVO I ČISTO
- NIJE ISTO"

Poruka je fudbalera Omladinske škole FK Novi Pazar koji su danas očistili svo smeće oko stadiona u Šutenovcu gde treniraju i dali svima primer kako se trebamo odnositi prema našoj okolini.

Građani da pravilno odvajaju otpad

JKP "Gradska čistoća" pozvala je građane Novog Pazara da počnu pametno da odvajaju otpad te da sav prikupljeni otpad donesu u Reciklažni centar u Blaževu. U narednom periodu Čistoća će širom grada postaviti adekvatne kontejnere u različitim bojama kako bi građanima bilo lakše da sortiraju otpad.

ZAKONSKA OBAVEZA SVAKOG KORISNIKA JE DA

#PLATI RAČUN !

Par reči o nama

1

Organizovano sakupljanje i odvoženje komunalnog otpada započelo je osnivanjem KRO “Napredak”
1947. godine aktom Skupštine opštine Novi Pazar.

2

Odlukom Skupštine opštine Novi Pazar iz 1992. godine iz
podele KRO “Napredak” na četiri javna preduzeća osniva
se JKP Čistoća - 2010. godine JKP Gradska Čistoća.

3

Godine 1997. JP Gradska pijaca fuzijom postaje
sastavni deo našeg preduzeća.

4

Javno komunalno preduzeće "Gradska Čistoća" šifra
delatnosti 3811 - sakupljanje otpada koji nije opasan.                                 

14M+

14.229.516 m² opranih površina u godini

600T

600 tona otpada se reciklira

350T

350 tona smeća dnevno očistimo

200+

Prosečno 200 radnika na terenu brinu za čistiji grad                         

Naša ekipa na terenu

Ekologija je, pre svega, način života. Ekološka svest i savest se baš kao i svaka svest nalazi uvek uz tebe i neprekidno te pita da li je tvoj postupak dobar. Kada pružiš ruku da otkineš granu, pa se trgneš, kad kreneš da prodrmaš mlado tek zasađeno stablo pa se predomisliš, kada pomisliš da baciš kesu sa smećem kroz prozor, pa se postidiš - znači da sve vreme nad tvojim postupcima bdi tvoja ekološki kulturna savest i opominje te da sve to ne treba da radiš, da si ti ekološki misleća osoba. Budi Savestan!

#PLATIRAČUN

JKP GRADSKA ČISTOĆA NOVI PAZAR

Adresa 

Čerkez Mahala bb
36 300 Novi Pazar


Konkakt

T: +381 20 314 566
F: +381 20 332 390

Imate pitanje za nas:

0800 200 303
besplatna linija


MISIJA/VIZIJA

Za čist Novi Pazar potrebno je da imamo zajedničku misiju i ličnu odgovornost #platiračun